Twee mensen lopen op een pad langs bloemen bij een kerk

Geesteren

Charmante boerderijen aan smalle straatjes

Geesteren ligt vlakbij Borculo in de Gelderse Achterhoek. Het is een klein, boerendorpje met een markante kerk met een trapgevel en bovenin de toren prijken een hen en een haan. Deze kerktoren zie je al van verre boven het maisland uitsteken. Rond de kerk vind je mooie boerderijen aan smalle straatjes. Vanuit het dorp wandel je zo het buitenleven tegemoet en ervaar je de rust en de ruimte. 

Doen en zien in Geesteren

Rondom Geesteren kun je prachtig wandelen en fietsen. Er is een vrijheidsbos waar je de verhalen leest van oorlogsslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en kunt genieten van een varieteit aan bloemen en planten. 
In de oude Spar vind je een verrassende brocantewinkel met allerlei leuke spulletjes en vintage meubels. Iets verderop is een kleine patisserie met zelfgemaakte lekkernijen. Of plof neer op het terras van café restaurant Baan en laat je verwennen door heerlijke lunches en diners. 
Elke zaterdag en als molen de Ster draait, ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Naast een bezichtiging van de molen is het mogelijk om broodmix en pannenkoekenmeel te kopen. 

Bloemenstalletjes, wijn en meer stalletjes langs de weg

Tussen Geesteren en Gelselaar vind je verschillende stalletjes met zelfgemaakte producten en lekkernijen. Bij Bloemenboerderij De Scholte kun je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende kleurrijke boeketten uit eigen pluktuin, wijnhoeve Kunneman verrast je met lokale wijnen en bij Hertenhoeve de Lavei geniet je van een koffiepauze en puur en eerlijk hertenvlees. Iets verderop ligt het Land van Kempers waar je kunt wandelen en knuffelen met Alpaca's

Evenementen en activiteiten

Wil je weten wat er in Geesteren te doen is? Evenementen en activiteiten in Geesteren

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op: