Beleef de Berkel

De Berkel stroomt vanaf Duitsland Nederland binnen bij Rekken. Vanaf daar meandert dit lieflijke riviertje door het landschap, naar Eibergen, Borculo en de gemeente Berkelland. De Berkel kun je op allerlei manieren ontdekken. Wat dacht je van de historische Berkelzomp, per sup of per kano. 

Varen in Borculo en Eibergen

In Borculo en in Eibergen vaart de fluisterstille Berkelzomp. De Berkelschippers kennen elke bocht, watervogel en plekje van het riviertje de Berkel en vertellen je er onderweg graag meer over.In Berkelland kun je aan boord van Berkelzomp De Jappe in Borculo of de Snippe in Eibergen. Elke vaartocht is uniek en bijzonder. Zo vaar je in Eibergen naar de historische Mallumse Molen, in Borculo geniet je van het weidse buitengebied of kies je voor een vaart richting het centrum. Deze vaartochten duren ongeveer een uur en zijn geschikt voor kinderen, volwassenen en minder-validen. 

Met de sup of kano het water op, ook met de hond!

Er zijn verschillende plekken aan de Berkel waar je met de kano of sup het water op kunt om te genieten van water, de stilte en de natuur. Met je hond op pad? Die neem je lekker mee op de sup. Dat wordt dubbel genieten!

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op: