Ontdek Berkelland

Charmante dorpen en Berkelstad, buitenleven, bossen en verrassende historie 

In Berkelland hoef je niet te kiezen, hier heb je alles binnen handbereik, klaar om door jou ontdekt te worden. Er zijn bossen, er is water, historie en cultureel erfgoed. Er zijn pittoreske dorpjes met mooie boerderijen, een stadje met een verhaal, musea, landgoederen die de verhalen van vroeger vertellen. Dompel je onder in lokale festiviteiten en ontdek het echte en pure van Berkelland, van de Achterhoek. De rust, de ruimte en verrassende natuur vind je al wandelend of fietsend om de hoek. Plan jouw dagje weg of vakantie en geniet op jouw manier van wat deze streek en regio jou te bieden heeft. 

10 dorpen, 1 stadje en meerdere buurtschappen

De gemeente Berkelland ligt links boven in de Achterhoek, de plek van ons hart! In deze plattelandsgemeente wonen ongeveer 44.000 inwoners. Berkelland is in 2005 ontstaan na een gemeentelijke herindeling van de gemeenten Borculo, Eibergen, Ruurlo en Neede. Berkelland heeft 1 stadje, 10 dorpen en vele kleine buurschappen. Borculo heeft stadsrechten, Ruurlo staat bekend om Kasteel Ruurlo |Museum More en bosrijke omgeving. Voor de boodschappen, de bakker, de slager, kleine en leuke winkeltjes ga je naar Borculo, Eibergen, Ruurlo en Neede. De charmante dorpjes zijn Beltrum, Gelselaar, Geesteren, Haarlo, Rekken, Rietmolen en Noordijk. Elk dorpje is eigen en uniek. 

Vanaf Eibergen ben je zo in Duitsland, vanaf Rekken rijd je via Oldenkotte (in Duits Oldenkott) de grens over. In Rekken stroomt het riviertje de Berkel Nederland binnen. Dit riviertje meandert langs Rekken, Eibergen en Borculo de gemeente uit. Aan de Berkel vind je een wandelpontje en je kunt er heerlijk wandelen, fietsen of het water op per sup, kano of met de Berkelzomp.