Kapelletje aan een zandpad

Beltrum

Kerkdorp met Kerkenpaden

Beltrum is klein kerkdorpje in de gemeente Berkelland, karakteristiek onderdeel van de mooie Achterhoek met de kenmerkende rust, ruimte en natuur in het prachtige coulissenlandschap en diverse Kerkenpaden.

Historie van Beltrum

In de geschiedenis wordt dit kleine dorpje voor het eerst genoemd in 1236. De naam lijkt afgeleid te zijn van het woord 'Belteren'of 'Velteren', maar het is niet duidelijk wat dit nu precies betekent. In 1795 werd Beltrum een zelfstandige gemeente. In 1819 werd het samengevoegd met de gemeente Eibergen. Na de gemeentelijke herindeling van de gemeenten Eibergen, Borculo, Neede en Ruurlo is Beltrum sinds 2005 onderdeel van de gemeente Berkelland.

Van oorsprong is Beltrum een sterk agrarisch georiënteerde gemeenschap waar iedereen voor elkaar klaar staat. Nog steeds is de verbondenheid in Beltrum groot: iedereen kent elkaar en is betrokken bij het wel en wee van het dorp.

Survival, klompen en Festunique

Beltrum staat bekend om de jaarlijkse survivalrun en Festunique, een prachtig bloemencorso, waar het hele dorp (terecht) ontzettend trots op is. Wist je trouwens dat de houten klompen in Beltrum worden gemaakt? In dit kleine dorpje staat namelijk de grootste klompenmaker van de wereld. 

Wat is er vandaag te doen in Beltrum

Benieuwd wat er op de agenda staat van Beltrum? Evenementen en activiteiten in Beltrum

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op: