Achteraanzicht van een historisch gebouw met een gracht en een brug

Ruurlo

Geniet van bossen en historisch landgoed in Ruurlo

Ruurlo is een charmant dorpje en omgeven door oude bossen en het coulisselandschap. Kasteel Ruurlo is het meest bekende pareltje van dit dorp dat onderdeel is van de gemeente Berkelland. Het Kasteel behoorde vroeger tot het landgoed van de baron van Heeckeren van Kell. Het Kasteel werd in de jaren 80 verkocht aan de gemeente Ruurlo. Na de gemeentelijke herindeling en het ontstaan van de gemeente Berkelland verhuisde de gemeente naar Borculo en kwam het Kasteel leeg te staan. Het kasteel werd in 2012 verkocht en er volgde een jarenlange renovatie. In juni 2017 werd het Kasteel officieel geopend en is museum MORE in dit prachtige pand gevestigd. je kunt er werken bewonderen van de Nederlandse kunstschilder Carel Willink. Het Kasteel is dinsdag tot en met zaterdag geopend. 

Kasteel Ruurlo, molen Agneta, doolhof en boerderijen

Kasteel Ruurlo en de familie van Heeckeren van Kell hebben veel betekend voor het dorp Ruurlo en dat is vandaag de dag nog steeds zichtbaar. Naast het Kasteel bestond dit landgoed namelijk ook uit het doolhof, de molen Agneta, bossen en verschillende boerderijen met de rood-groene luiken.

Evenementen en activiteiten in Ruurlo

Reurpop, braderie, exposities, evenementen: in het dorp Ruurlo is van alles te doen. Evenementen en activiteiten in Ruurlo

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op: