boerderijen naast elkaar met een grasveld ervoor

Gelselaar

Gelselaar is een boerendorp in de gemeente Berkelland van de Achterhoek. Dit kleine dorpje staat bekend om de ganzenhouderij van vroeger. Er is zelfs een klein rijmpje uit die tijd over Gelselaar: Borculo is een stad, Geesteren is nog wat, Gelselaar is een gaanzegat. Ganzen werden gehouden op de omliggende natte gelegen gebieden en waren door de eieren, dons en het vlees een bron van inkomen. Tegenwoordig worden in Gelselaar geen ganzen meer gehoed. Wel staat dichtbij de school aan de van Bevervoordestraat een ganzenbeeld, kun je in de buitenlucht een ganzenbordspel spelen en is er een  ganzenweide op het Bevervoordeterrein.

Brinkdorp met beschermd dorpsgezicht 

Gelselaar is aangewezen als beschermd dorpsgezicht. De ontwikkeling van het brinkdorp is goed bewaard gebleven en terug te zien in de karakteristieke en cultuurhistorische boerderijen en straatjes.

Zien en doen in Gelselaar

In de monumentale boerderij Bie Winkels aan de Dorpsstraat zijn met regelmaat exposities en activiteiten. Iets verderop, in dezelfde straat, vind je café Florijn en geniet je van de ouderwetse sfeer en authentieke keuken. Bij Erve Brooks kun je urenlang spelen, lekker eten op het prachtige erf en ervaar je het boerenleven. Er is een blote voetenpad, een avonturenpad, een museumboerderij, een tropisch binnenerf en een hooimijt om in te klimmen en te klauteren. 

Evenementen en activiteiten

Wil je weten wat er in Gelselaar te zien en te doen is? Evenementen en activiteiten in Gelselaar

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op: