Plan je bezoek

Heb je plannen om gemeente Berkelland, om Borculo, Eibergen, Ruurlo, Neede en de kleinere dorpen te ontdekken? We kijken er naar uit om je te laten zien hoe mooi en veelzijdig het hier is! 

Waar ligt Berkelland in de Achterhoek?


In het oostelijke deel van de Achterhoek en dichtbij de Duitse grens én het Twentse, vind je de gemeente Berkelland. Deze plattelandsgemeente ligt tussen het grotere Enschede, Deventer, Doetinchem en Winterswijk. Dichtbij de reuring van de stad en gezellige dorpjes en tegelijk te midden van ruimte, buitenleven en alles wat de Achterhoek zo aantrekkelijk maakt. 

Bereikbaarheid met openbaar vervoer of de auto, fietsverhuur

Kom je met de trein? Ruurlo heeft een station. De trein gaat richting Zutphen en Winterswijk en vertrekt in de spits elk half uur. Met de bus kom je snel in Ruurlo, Borculo en Neede en kun je ook uitstappen in Geesteren, Gelselaar en Noordijk. Richting Rekken rijdt een Buurtbus

Met de auto is de gemeente Berkelland goed bereikbaar vanaf de A1 (Deventer), de A18 (Doetinchem), N18 (Varsseveld en Enschede) en A35 (Enschede). 

Wil je Berkelland per fiets verkennen maar heb je zelf geen fiets mee? Fietsverhuur biedt dan uitkomst. De verschillende fietsenmakers staan voor je klaar met een passende fiets!

Vakantietips, advies en lokale weetjes

Ben je op zoek naar lokale er-op-uit-tips of mooie fiets- en wandelroutes, bezoek dan eens de VVV's in de gemeente Berkelland. In Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo staan de vrijwilligers voor je klaar met adviezen en tips om je vakantie of dagje weg nog mooier te maken dan dat 'ie al was!