Wandel over onverharde paden en boerenerven

Klompenpaden

De Klompenpaden rondom Gelselaar, Ruurlo en Rekken in de Achterhoek zijn afwisselende routes door het landelijke buitengebied en over prachtige boerenerven. Deze routes brengen je door verrassende landschappen en plekken waar je anders niet kunt en mag komen.Een ultieme beleving van de Achterhoek en het buitenleven!

Dwars door weilanden en over boerenerven

Klompenpaden zijn ontwikkeld door Stichting Landschapsbeheer Gelderland, met het doel wandelaars te laten genieten van het landelijke buitengebied. In plaats van de gebaande paden, leiden deze routes je door weilanden, over boerenerven, velden en akkers. Je ontdekt oude boerderijen en geniet van schilderachtige landschappen, waardoor je het buitenleven optimaal beleeft. Deze unieke ervaring maakt de Klompenpaden bijzonder.
Voor het realiseren van de Klompenpaden is samengewerkt met grondeigenaren en boeren. Het onderhoud wordt verzorgd door een vaste groep vrijwilligers, vaak bewoners langs de routes, die trots hun omgeving delen met wandelaars.

Kies uit Ruurlo, Rekken of Gelselaar of wandel ze allemaal

In de gemeente Berkelland kun je kiezen uit drie verschillende Klompenpaden. Deze wandelingen kun je naar verlengen of verkorten voor een op maat gemaakte wandelervaring.